احتمالاً برای شما پیش آمده است که به هنگام بازدید از کارگاه ساختمانی به یک سری از ایرادهای اجرایی برخوردهاید که باید آنها را یادداشت نموده و به پیمانکار برای اصلاح موارد اطلاع و ارجاع بدهید و بعد از مدتی پیگیری نمایید که ایرادهای مطرح شده اصلاح شدهاند یا خیر. حال در این مورد چگونه باید آدرس ایرادهای قابل اصلاح را بیان کرد و در این رابطه کدگذاری دیوارهای ساختمان چه کمکی میکند؟ در ادامه با نابسیویل همراه باشید.
چرا کدگذاری دیوارهای ساختمان مهم است؟
در مواردی که ساختمان دارای ایراداتی است که باید به پیمانکار جهت اصلاح ارجاع داده شود و سپس از طرف شما برای برطرف شدن آن مشکل پیگیری لازم صورت پذیرد، لازم است تا محل دقیق ایراد مورد نظر بیان شود. به عنوان مثال در طبقه چهارم، اتاق خواب پشتی، آن دیواری که پنجره بزرگ دارد و کنار سرویس قرار دارد، قوطی برقش کج است، کانال کولرش بیرون زده، گچش طبله کرده، کنافش تراز نیست و یا مواردی از این دست.
خب! در دنیای امروزه که میتوان به جای ارسال آدرسهای طولانی به یک دوست، در یکی از نرمافزارهای ارتباطی، لوکیشن خود را به راحتی برای او ارسال کنید تا بدون دردسر و دقیق به لوکیشن مورد نظر بیاید، چرا برای دیوارهای ساختمانی لوکیشن نداشته باشیم؟ بنابراین میتوان با جایگزین نمودن آن آدرس طولانی با کدگذاری دیوارهای ساختمان به آدرسدهی سادهتر برای رفع ایرادات کمک کرد و به یک زبان فنی مشترک با پیمانکار صحبت نمود.
چگونه کدگذاری دیوارهای ساختمان انجام پذیرد؟
همانطور که بیان شد، میتوان بجای استفاده از یک متن طولانی از کدگذاری دیوارهای ساختمان برای آدرسدهی آنها استفاده نمود. بدین منظور، کدهای مربوط به دیوارهای ساختمانی میتواند یک عدد باشد یا از ترکیب اعداد و حروف تشکیل شود. به عنوان مثال میتوان از W2 ، W1 و … برای کدگذاری دیوارهای ساختمان استفاده نمود. این کدگذاری را بصورت شماتیک در تصویر زیر میبینید. سعی کنید برای کدگذاری دیوارهای ساختمان از یک سمت شروع به نامگذاری نموده و به ترتیب تمامی دیوارها را مانند تصویر زیر کدگذاری نمایید.
حال بجای استفاده از آن متن طولانی میتوان دیوار ساختمان را بصورت ۴W7 (به معنی طبقه چهارم، دیوار W7) یا هر استایل دیگری نامگذاری نمود. البته کدگذاری دیوارهای ساختمان موردی نیست که حتما میبایست توسط مهندس معمار انجام پذیرد و خود سازنده و مهندس مجری نیز میتوانند این کار را به جهت سادهسازی امور انجام دهند.
مزایای کدگذاری دیوارهای ساختمان
کدگذاری دیوارهای ساختمان ، به سادهسازی و افزایش دقت در کار منجر خواهد شد. علاوه بر این در چک کردن کار نیز بسیار کاربردی خواهد بود. همچنین در متراژ کاری آیتمهای مختلف کارهای انجام شده سرعت و دقت عمل را بالا خواهد برد و میزان خطا را کاهش خواهد داد. نظر شما چیست؟